Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

"Fifteen" Η πρώτη LIVE ταινία τρόμου απο την Blumhouse!!!


Στις 29 Οκτωβρίου, ασχέτως αν εμείς εδώ το πήραμε χαμπάρι, η Blumhouse έγραψε Ιστορία Τρόμου, μεταδίδοντας την πρώτη Live ταινία τρόμου!!!
Κάνοντας χρήση του app "Periscope" για το Twitter, έγινε Live streaming μιας δολοφονίας δύο φοιτητριών από έναν μασκοφόρο δολοφόνο!!!
Ή μάλλον, της απόπειρας δολοφονίας, καθότι τα πράγματα στις ταινίες τρόμου σπανίως πάνε όπως θα ήθελαν οι συμμετέχοντες.
Το Periscope, είναι μια εφαρμογή που ανέπτυξαν για το Twitter οι Kayvon Beykpour και Joe Bernstein, αφου μετά από ένα ταξίδι τους, και θέλοντας να δουν τι συνέβαινε στην Πλατεία Τακσίμ με τα επεισόδια, αλλά δέν είχαν εικόνα, αποφάσισαν να δώσουν στον κόσμο την ευχέρεια να την μεταδίδει μόνος του. Μάζεψαν από διάφορους επενδυτές 1,500,000 $ και έφτιαξαν την εφαρμογή. Ήρθε το Twitter και την άρπαξε, άλλοι λένε για 50, άλλοι για 100,000,000 $. Τα λεφτά τους τα βγάλανε πάντως.
Τώρα λοιπόν, έχετε την ευχέρεια και εσείς να μεταδώσετε Live την επόμενη δολοφονία σας αν είστε κατά συρροήν δολοφόνος, με τους followers σας να σας γράφουν σχόλια, να σας ρίχνουν ιδέες για βασανιστήρια και λοιπά, LIVE!!!
Το ταινιάκι 20 λεπτών είναι πνευματικό παιδί του Gavin Michael Booth , σκηνοθέτη του The Scarehouse (2014) ο οποίος λέει ότι η ιδέα του ήρθε την πρώτη φορά που έπαιξε με το Periscope. Ο Ryan Turek, μεγαλοστέλεχος της Blumhouse έκανε την παραγωγή, προσπαθώντας να προβλέψει όλα οσα θα μπορούσαν να προτείνουν οι συμμετέχοντες θεατές, μιας και καθ όλη την διάρκεια της ταινίας, οι θεατές μπορούσαν να σχολιάσουν και να προτείνουν.
Ο Gavin Michael Booth δήλωσε επηρεασμένος από τις διάφορες Found Footage ταινίες, αλλά κυρίως από το The Rope του Alfred Hitchcock, μια από τις ελάχιστες ταινίες που είναι γυρισμένες σε μονοπλάνο. (σχεδόν έστω, γιατί τα τεχνικά της εποχής δέν το επέτρεπαν) Αποτέλεσμα? Μια ταινία μικρού μήκους 20 λεπτών, κομπλέ με τα σχόλια των θεατών. Το "event" έλαβε χώρα στις 29 Οκτωβρίου, από έναν υποτιθέμενο δολοφόνο που χάκαρε τον λογαριασμό της Blumhouse στο Twitter.
Από τις 30 του ιδίου μηνός, έχει ανέβει στο YouTube προς τέρψιν του φιλοθεάμωνος κοινού.
Προσωπικά πάντως, περιμένω να γίνεται σύντομα και ταινία μεγάλου μήκους με αυτό το θέμα. Για τους επίδοξους που θέλουν να δοκιμάσουν και οι ίδιοι, μπορούν να βρουν την εφαρμογή από εδώ για Android και εδώ για IOS.
Και Ιδού. Απολαύστε Υπεύθυνα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου