Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ατέρμων (2013)

Σκηνοθέτης: Κυριάκος Κανέλλος
Συγγραφέας:  Νίκος Σκιαδάς
Παίζουν: Ηλίας Καλοστύπης, Ανδρέας Μονοκρούσος, Νίκος Καρύγιαννης
Χώρα: Ελλάδα
Budget: 0€
Release: 2013
Runtime: 13 mins 

Arcadian Thriller Made in Tripoli.

Την ταινία δεν την ξέραμε.
Μας γνωστοποίησε την ύπαρξή της ο φίλος Γιάννης Αγγελάκος στην σελίδα μας στο Facebook
Την είδαμε, μας άρεσε, και ψάξαμε πληροφορίες.
Και είδαμε ότι προ διετίας, μια παρέα φίλων, ερασιτεχνών των οπτικοακουστικών, αποφάσισαν να γυρίσουν μια ταινία μικρού μήκους στην Τρίπολη.
Τα άνωθεν είναι αυθαίρετα, όπως και τα κάτωθι! Δεν επικοινωνήσαμε για να επιβεβαιώσουμε το επαγγελματικό στάτους των δημιουργών, αλλά πήραμε πληροφορίες όπου τις βρήκαμε.
Οπότε, οι Κυριάκος ΚανέλλοςΝίκος ΣκιαδάςΓιάννης Αγγελάκος, Ηλίας Αγγελάκος, είναι τα επαναλαμβανόμενα ονόματα του δημιουργικού στους τίτλους της ταινίας, σε θέσεις όπως σκηνοθεσία, σενάριο, μοντάζ, μουσική, μιξάζ, sound design, διεύθυνση φωτογραφίας κλπ. 
Άπαντες Τριπολιτσιώτες απ ότι καταλαβαίνουμε, και η ταινία γυρίστηκε στα εκεί γύρω δάση. Η Τρίπολη, έλλειψη από δάση δεν έχει!!! 
Ρίχτε μια ματιά και σε μια συνέντευξη δύο εκ των δημιουργών στο Αρκαδικό Super.
Του Κυριάκου Κανέλλου και του Γιάννη Αγγελάκου.
Οπως κάνουμε και με άλλες -ειδικά- Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, δεν θα κάνουμε καμιά υψηλή κριτική, έτσι κι αλλιώς δεν θα τολμούσαμε να υποδείξουμε λάθη σε μια ερασιτεχνική no budget παραγωγή που δεν φτιάχτηκε με λεφτά, αλλά με μεράκι ως κύριο συστατικό.
Για τον ίδιο λόγο, δεν υπάρχει και βαθμολογία, γιατί όταν το κύριο συστατικό της ταινίας είναι το προαναφερθέν μεράκι, ακόμα και αν υπήρχαν χίλιες δυο κακοτεχνίες -που εδώ δεν υπάρχουν- η βαθμολογία είναι πάντα 5/5.
Η ταινία συμμετείχε στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου, 7-15 Δεκεμβρίου 2014, στην κατηγορία «Μικρού μήκους κάτω των 20 λεπτών.

'Οπως και νά' χει, από μας καλή επιτυχία, και περιμένουμε την επόμενη ταινία.
Εσείς, επενδύστε τώρα 13 σχεδόν λεπτά του χρόνου σας, στο μοναδικό μάλλον μέχρι στιγμής Αρκαδικό Θρίλερ!
Υ.Γ Ίσως καταλάβατε ότι ενθουσιάζομαι με τις ταινίες δηλωμένα ερασιτεχνών.
Δεν παίζουν ρόλο αυτά που θα μπορούσαν να έχουν γίνει καλύτερα σε μια τέτοια ταινία, αν υπήρχε παραπάνω πείρα ή ακόμα και γνώσεις μερικές φορές.
Παίζει ρόλο, ότι τις περισσότερες φορές, φαίνεται διάχυτα η έλλειψη επιτήδευσης, όπως και η  έλλειψη προσπάθειας εντυπωσιασμού. 
Και προσωπικά, όσο και αν μια τέτοια ταινία απέχει από το τέλειο, ε με κάνει να θέλω να υποστηρίξω τους δημιουργούς της. Γιατί το κάνουν για έναν και μόνο λόγο.
ΜΕΡΑΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου