Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Συγγραφείς του REC, παραγωγός του Buried, και σκηνοθέτης του Extinction συμμαχούν για το remake του À L’Intérieur


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν μόλις χτές στο Screen Daily, οι παραγωγοί της Ισπανικής Nostromo Pictures Adrián Guerra και Núria Valls υπεύθυνοι μεταξύ άλλων και για το Buried (2010), τακιμιάζουν με τον συγγραφέα του [REC] Jaume Balagueró και τον Luiso Berdejo, όπως και με τον σκηνοθέτη των Extinction (2015) και Kidnapped (2010) Miguel Ángel Vivas, για το ρημέηκ του σχεδόν κάλτ À L’Intérieur των Alexandre Bustillo και Julien Maury του 2007, στο οποίο πρωταγωνιστούσαν οι Alysson Paradis και η πάντα εξωφρενική Béatrice Dalle.
Η υπόθεση "απλή".
Μια γκαστρωμένη προσφάτως χήρα, είναι στο τσάκ να γεννήσει. Συγκεκριμένα έχει κλείσει θέση το πρωί, στο μαιευτήριο.
Είναι παραμονή Χριστουγέννων, και η άμοιρη χήρα κάθεται μόνη και κλαίει τον εκλιπόντα σύζυγο, όταν η πόρτα χτυπάει, και κάποια ζητάει να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο.
Πλήν όμως θέλει κατά προτίμησιν να χρησιμοποιήσει το αγέννητο βρέφος...
Σέξ και Βία τα Χριστούγεννα δηλαδή ένα πράμα.
Η ορίτζιναλ ταινία καταπληκτική, η Béatrice Dalle σε κάνει να θέλεις να αλλάξεις πεζοδρόμιο από το πόσο γυαλίζει το μάτι της, και δέν έχω υπ όψιν μου ΚΑΝΕΝΑΝ που να είδε αυτήν την ταινία και να τον άφησε αδιάφορο.
Ειδικά γυναίκες. Όποιος την έχει δεί, καταλαβαίνει γιατί.
Η Βρεττανική Embankment Films έχει αναλάβει την διανομή και διαφήμιση του αγύριστου έργου, και η πρώτη της δουλειά είναι να πάει το project στο AFM, το American Film Market, ένα παγκόσμιας εμβέλειας event που διοργανώνεται αρχές κάθε Νοέμβρη (φέτος 4-11 Νοεμβρίου) στην Santa Monica της California, για την προώθηση, διαφήμιση, πώληση ταινιών, όπως και για την εύρεση χρηματοδότη για διάφορα project. 
Στο τελευταίο στοχεύει η Embankment Films, ελπίζοντας σε αρχή γυρισμάτων τον Φεβρουάριο του 2016.

Άλλες πληροφορίες δέν υπάρχουν, το κάστινγκ είναι καθ οδόν, και προφανώς θα υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι για να μπορέσει να προωθηθεί το Project.
Άλλη πληροφορία που ΔΕΝ έχουμε, είναι το αν η ταινία θα είναι Ισπανόφωνη ή Αγγλόφωνη.
Ποντάρω στο τελευταίο, γιατί μου φαίνεται δώρον άδωρον το να πάρεις μια ταινία από μία περιορισμένη αγορά όπως η Γαλλική και να την δώσεις σε μια άλλη επίσης περιορισμένη όπως η Ισπανική.
Εξάλλου οι Ισπανοί, όπως απέδειξαν με το The Others (2001), έχουν τα εχέγγυα για να φτιάξουν μια Αγγλόφωνη ταινία με διεθνή και πολύ επιτυχημένη πορεία.
Το θέμα είναι το εξής απλό:
Μπορεί ένα remake να ξεπεράσει την ορίτζιναλ ταινία, η οποία μεταξύ των οπαδών του είδους φιγουράρει πάντα στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών τους?
 Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου