Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Conjuring 2: The Enfield Poltergeist. Ξεκινάει η παραγωγή!!!

Σκηνοθέτης: James Wan
Συγγραφείς: Carey Hayes, Chad Hayes 
Παίζουν:   Vera Farmiga, Patrick Wilson
Χώρα: ΗΠΑ
Release: 10 Ιουνίου 2016

Οπως γράψαμε και στο review του The Enfield Haunting, την Αγγλική μίνι σειρά που εξιστορεί τα αληθινά γεγονότα του στοιχειώματος του Enfield που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1977 και ξεφούσκωσε το 1979,  ετοιμάζεται το The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist, του James Wan.
Ο James εκανε ενα tweet οπως βλεπουμε και στη φωτό στις 28 Iουλίου, για να μας ειδοποιήσει για το ξεκίνημα των προπαραγωγικών εργασιών της ταινίας.
Είναι η αληθινή ιστορία του Enfield Poltergeist, ενός κατα πολλούς αληθινού στοιχειώματος, και κατα πολλούς άλλους φάρσας, που έλαβε χώρα στο Enfield της Αγγλιας απο το 1977 μέχρι το 1979, με επίκεντρο την 11χρονη τοτε Janet Hodgson, μεσω της οποίας το Poltergeist έκανε τα δικά του.
Αλλα βλέποντας την Vera Farmiga και τον Patrick Wilson στους ρόλους των Lorraine και Ed Warren αντίστοιχα, δυο ερευνητών γνωστότατων για την περίπτωση του Amityville Horror, που έγινε και η γνωστή ομώνυμη ταινία, μάλλον δέν θα εχει καμμια ουσιαστική σχέση με την Αγγλική σειρά και θα είναι μια ωραιοποιημένη και τρομακτική εκδοχή της ιστορίας, μιας και οι δύο ερευνητές πέτυχαν την ιστορία αρκετά αργότερα απο τους αλλους, και η αξιοπιστία τους θεωρείται ακομα πιο περιορισμένη.
Janet Hodgson. H αληθινή.
Στην ταινία τί θα δούμε? Κάποιο ατσαλάκωτο αμερικανάκι ίσως?

Επίσης, σύμφωνα με τον ερευνητή Guy Lyon Playfair, στο βιβλίο του οποίου "This House is Haunted" στηρίχτηκε το σενάριο της Αγγλικής σειράς, οι Warrens δεν επισκέφτηκαν ποτέ το σπίτι στο Enfield, παρα μόνο μια φορά. Οπότε δέν εχω ιδέα πανω σε τί θα είναι στηριγμένη η ταινία.
Η Υπογραφή της New Line Cinema, επίσης δεν εγγυάται πολλά για τους Hardcore Horror Fans.
Δυστυχώς, μάλλον θα δούμε αλλη μια ταινία στοχευμένη σε γενικό κοινό παρά σε φάνς.
Η οποία μπορεί και να είναι καλή, δέ λέω, αλλα θα ικανοποιήσει περισσότερο αυτούς που ψάχνουν φτηνά jump scares, και αιτίες για να γατζωθεί η γκομενίτσα πάνω τους στο σινεμά, παρά τους πραγματικούς οπαδούς που πλέον, αφού δέν τρομάζουν ευκολα ψάχνουν αλλα πράγματα, όπως η ατμόσφαιρα και η πρωτοτυπία.
Η εταιρία εχει μαι εμμονή στους Warrerns και απ ότι φαίνεται θέλει να κάνει ταινία όλες τους τις έρευνες, αλλα στην συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον ατυχεί, μιας και υπάρχει ήδη η μίνι σειρά γραμμένη απο τον ανθρωπο που την έζησε απο πρώτο χέρι, και δέν πήγε να ερευνήσει πάνω στο ξεφούσκωμά της όπως οι Warrens.
Οπως και νάχει, Μάης -Απρίλης, κοντά ο Καύσωνας, εδώ είναι ήδη, και η προπαραγωγή ξεκίνησε.
Δέν περιμένουμε και πολλά πλέον απο τον James Wan. Και η αποψή μας αυτή, ξερουμε οτι δέν αντικατοπτρίζει την πλειάδα του κόσμου που συρρέει για να δεί τις ταινίες που υπογράφει είτε ως σκηνοθέτης, είτε ως παραγωγός.
Προσωπικά βλέπω τον δημιουργό μιας απο τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων χρόνων, του Saw, που δούλευε εκείνη την ταινία στο μυαλό του χρόνια, και αμέσως μετά, στέρεψε. Καμμιά πρωτοτυπία, παρα μόνο εξαργύρωση του ονόματος που εφτιαξε, με μετριότατες ταινίες γενικού κοινού.
Θα πάω φυσικά να δώ την ταινία, αλλα λόγω της Vera Farmiga. Εσείς πηγαίνετε για να τρομάξετε. Καλή τύχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου